Theorie-examen aanvragen

Een van de eerste stappen die bij het halen van elk rijbewijs hoort is het maken van een theorie-examen. Dit examen toetst of je voldoende op de hoogte bent van de regels voor de rijbewijscategorie die je wilt gaan halen. Voor een bromfiets gelden immers andere regels dan voor een auto. Zodra je voldoende voorbereid bent, bijvoorbeeld met onze klassikale lessen, theorieboeken of de online-training kun je het examen gaan aanvragen. Dit theorie-examen aanvragen kun je het best en het goedkoopst doen bij het CBR.

Theorie-examen: alleen bij het cbr aanvragen

Helaas krijgen we toch geregeld teleurgestelde kandidaten die bij een andere website voor veel meer geld een examen hebben aangevraagd. Dit zijn sites die graag veel geld verdienen met het verkopen van examens tegen woekerprijzen. Ze bieden namelijk niets extra’s maar vragen wel tot soms wel 4x de prijs van het examen dan je bij het CBR zou betalen.

Let dus bij het aanvragen dus goed op welke site je kiest. De enige juiste site is: https://www.cbr.nl. Zorg er ook voor dat je dit adres intypt in de adresbalk van je browser. Zie ook het onderstaande voorbeeld:

De enige juiste website van het CBR voor het aanvragen van theorie examens

De enige juiste website van het CBR voor het aanvragen van theorie examens. Controleer het adres en reserveer je examen voor de juiste prijs.

Op deze pagina wordt je gevraagd om in te loggen met je Digid. Zorg dus vooraf dat je deze gegevens bij de hand hebt. Als je later bezig bent met je autorijlessen en de instructeur wil een examen voor je aanvragen heb je ook je digid nodig om de rijschool te machtigen voor jou een examen aan te vragen.

Bij twijfel kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met de rijschool of met je instructeur. Zij kunnen je zeker vertellen of je op de juiste website zit en hoe je dit kunt controleren.

Niet zoeken maar adres intypen

We raden af om te zoeken naar “Theorie examen aanvragen” want dan is de kans groot dat je per ongeluk op de verkeerde site terecht komt. Deze ‘foute’ sites zien er vaak identiek uit aan die van het cbr maar vragen dus wel een veel hoger tarief.

Dit is een voorbeeld van de resultaten die je krijgt als je gaat zoeken in plaats van het juiste adres zelf invoeren:

Zoeken naar cbr theorie examen auto aanvragen geeft rare resultaten

Zoeken naar cbr theorie-examen auto aanvragen geeft rare resultaten met veel te dure examens

Dus nog even concluderend:

  • Zoek niet in google naar ‘examen aanvragen’ of dergelijke zoekwoorden, maar typ zelf het adres “https://www.cbr.nl” in de adresbalk in
  • Controleer voor je een examen reserveert of je echt op de site van het CBR zit, door de adresbalk te controleren
  • Controleer of de prijs van het examen klopt. Dit zou voor 2020 € 34,50 moeten zijn
  • Zorg dat je jouw Digid gebruikersnaam en wachtwoord weet
  • Bel bij twijfel even met de rijschool of je instructeur voordat je iets reserveert

En veel succes alvast met de studie!