Auto theorie

Hoe snel je ook je autorijbewijs wilt halen, met praktijklessen alleen red je het niet!

Om vlot de juiste beslissing te kunnen maken is het heel belangrijk dat je echt begrijpt hoe het verkeer werkt. Dat doe je door de verkeersregels, verkeersborden- en tekens goed te kennen. Hierdoor ga je met genoeg zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer én herken je mogelijke gevaren sneller.

Het is gebleken dat je met een vroegtijdig gehaald theorie certificaat minder praktijk lessen nodig hebt. en dat maakt het lessen leuker om te doen.

Tijdens de praktijk rijlessen merken onze instructeurs dat leerlingen die de theorie echt begrijpen veel sneller beslissingen kunnen nemen en zelfstandiger door het verkeer gaan dan leeftijdsgenoten die alleen maar de theorievragen uit het hoofd hebben geleerd. En eerlijk is eerlijk, het is toch ook veel leuker om te snappen wat je aan het doen bent?

Leermateriaal

Mocht je nog geen leerboeken hebben is hiervoor vanuit onze rijschool een auto leerpakket te verkrijgen voor € 49,95. Dit pakket bestaat uit theorieboeken, een code waarmee je 10 uur lang online examentraining kunt volgen en toegang tot een mobiele app waarmee je de voorrangsituaties uitgebreid kunt oefenen! Dit leerpakket kan worden afgehaald op de rijschool en indien gewenst wordt het pakket per post geleverd.

Theorieboeken auto

Theorie examen aanvragen

Een theorie examen mag je al doen vanaf 16,5 jaar en dien je zelf aan te vragen bij het CBR. Je logt in met je persoonlijke DigiD. Let op: door corona moeten veel theorie- en praktijkexamens door het CBR worden ingehaald. Daarom kan het langer duren voordat je examen kunt doen.

Onze gouden tip: kijk bij het reserveren van je theorie-examen ook eens in een andere examenplaats, soms zijn daar eerder plekjes vrij!

Een theorie examen rechtstreeks bij het CBR aanvragen en inplannen kost voor 2024  slechts 48,-.  Indien je tegen problemen aanloopt kunnen wij via de rijschool eventueel het CBR theorie-examen voor jou inplannen. De actuele prijs voor het inplannen via onze rijschool en eventuele vervolgopleidingen kun je op onze tarievenpagina terugvinden.