Aanhangwagenrijles

Voor het rijden met grotere aanhangers achter een personenauto of bestelbus is een apart aanhangerrijbewijs nodig, het zogenaamde BE-rijbewijs. Een leerling voor de opleiding voor BE-rijbewijs moet in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs. Rijschool Van Hees is de enige ISO 9001 gecertificeerde auto- en motorrijschool in de Zaanstreek met een opleiding voor het aanhangerrijbewijs. De eendaagse opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen op dezelfde dag. Je kunt dus de volgende dag al zelf als volleerd aanhangerspecialist de weg op.

Een aanhangerrijbewijs is verplicht als de totale massa van de auto plus de totale massa van de aanhanger boven de 3500 Kg komt. Deze informatie kun je terugvinden op het kentekenbewijs van de auto en van de aanhanger. Maar ook bij lichtere combinaties kan het prettig zijn een goede opleiding te hebben genoten als je met een aanhanger op pad gaat.

Aanhangerrijbewijs halen doe je in één dag

De dagopleiding BE

Rijschool Van Hees is als een van de weinige rijscholen gespecialiseerd in de ééndaagse aanhangeropleiding. In 2019 behaalden wij de hoogste score van de regio. Maar liefst 88,24% van de kandidaten slaagden in één keer. Ook in 2020 staat de teller al weer op 93,75% kandidaten die in één keer het aanhangerrijbewijs haalden.

Programma aanhangeropleiding

Onze dagopleiding bestaat uit een vast programma. Dit programma start ’s morgens om 07:00 of 08:00 uur en eindigt om respectievelijk 15:00 of 16:00 uur. Het bevat de volgende onderdelen.

  • de voorbereiding en controle handelingen.
  • het op de juiste wijze leren aan en ontkoppelen van de aanhanger.
  • het leren van de bijzondere verrichtingen met de combinatie.
  • het rijden met de combinatie zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Bij de cursus krijg je ook een cursusboek dat we je ruim voor de cursus toesturen. Hierdoor kun je alvast beginnen aan de theoretische kant en wint hierdoor tijd.

Het aanhangerrijbewijs examen

Het examen zal plaats vinden aansluitend  aan het einde van de dagopleiding en wordt gedaan bij het CBR in Zaandam. Na een theoretische start, welke bestaat uit wat vragen over de combinatie en de reglementen rond het BE rijbewijs zal er een rit gemaakt worden van ongeveer 40 minuten. Tijdens de rit zal de vaardigheid van de bestuurder worden getoetst met de combinatie alsmede het verkeersinzicht en de bijzondere verrichtingen. Het is ook mogelijk om in overleg de dagcursus te splitsen in meerdere dagen en het examen op een andere dag te laten plaatsvinden.

LET OP, je dient ons te machtigen om een examen voor je te kunnen plannen, kijk op onze machtigingspagina voor meer info.

Wil je weten hoe het examen in z’n werk gaat, bekijk dan eens onderstaande filmpje:

Korting oud leerlingen

Oud leerlingen van Rijschool Van Hees kunnen profiteren van een speciale korting. Zie onze prijslijst voor de prijzen. Bij inschrijving dienen oud leerlingen een kopie van het autorijbewijs en adresgegevens in te leveren. De betaling moet ontvangen zijn voor aanvang van de cursusdag.

Bedrijven en instellingen

Voor de leerling welke enige ervaring heeft met het rijden van een grote bus of aanhanger is het heel goed mogelijk om een eendaagse cursus te volgen. Deelnemers aan onze cursus welke in opdracht wordt uitgevoerd voor bedrijven en instellingen moeten bij inschrijving een kopie van het autorijbewijs en schriftelijke opdracht van het bedrijf of instelling inleveren. Let op! De opleiding is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar.

Voor bedrijven en instellingen gelden aantrekkelijke kortingen!

Cursusdagen en examens kunnen tot maximaal 10 dagen voor de cursus/examendag worden geannuleerd.

LET OP, je dient ons te machtigen om een examen voor je te kunnen plannen, kijk op onze machtigingspagina voor meer info.

Kijk op onze prijslijst voor de laatste prijzen!