Scooter

Lekker vlot door de stad of zonder moeite langere afstanden naar school afleggen? Dan is de scooter onmisbaar. Maar hoe kom je vlot aan een bromfietsrijbewijs? 

Stap 1: het theoriecertificaat behalen

Om je theoriecertificaat te kunnen halen, moet je examen doen bij het CBR. Dat kan bijvoorbeeld in Amsterdam of Alkmaar. Je krijgt dan 50 ja/nee vragen waarvan je er minstens 43 goed moet beantwoorden om te slagen. Theorie-examen kun je al doen als je 15 jaar en 6 maanden of ouder bent.

Om je voor te bereiden op dit examen kun je boeken of een toegangscode om online te studeren kopen bij de rijschool.

Stap 2: lessen en het praktijkexamen afleggen

Nadat je je theoriecertificaat hebt gehaald kunnen we een afspraak maken voor het CBR praktijkexamen. LET OP, je dient ons te machtigen bij het CBR om een examen voor je te kunnen plannen, kijk op onze machtigingspagina voor meer info. We zijn betreffende dagen en tijden van dit praktijkexamen afhankelijk van het CBR dus wij hebben hier helaas geen invloed op.

Om je goed voor te bereiden op het examen bieden wij een cursus van 5 lesuren aan. Deze cursus bevat o.a. voertuigkennis, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Wil je buiten deze cursus nog extra lessen volgen dan kunnen we daar rekening mee houden. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel dus we rijden met niet meer dan twee cursisten tegelijk. Hierdoor krijg je natuurlijk ook meer aandacht. Het praktijkexamen kun je afleggen als je 16 jaar of ouder bent.

Cursus indeling

De cursus wordt niet als één blok aangeboden, maar bij voorkeur in twee dagen. De ervaring leert dat vijf uur achter elkaar te vermoeiend is. Door het splitsen van de cursus kan je de leerstof ook veel beter op je laten inwerken. Aansluitend achter het laatste lesdeel volgt het examen.

Goede begeleiding

Als beginnend bestuurder heb je het al moeilijk genoeg in het huidige verkeer. Wij vinden dan ook dat je een goede voorbereiding en begeleiding nodig hebt. Vandaar dat je bij ons alléén of met maximaal één andere cursist lest.

Helm en kleding
Tijdens de lessen en op het examen is het dragen van een helm uiteraard verplicht . De rijschool heeft eventueel een goed beschermende jas en integraalhelm beschikbaar.

Stap 3: je rijbewijs aanvragen bij de gemeente

Als je in het bezit bent van een theoriecertificaat en geslaagd bent voor het praktijk examen kan je bij de gemeente waar je ingeschreven staat een rijbewijs aanvragen.

Mocht je nog twijfels hebben, neem contact met ons op voor het antwoord op al je vragen!

Het CBR praktijkexamen: